Mansikat

Ainankallion mansikkatilalla viljellään viittä eri mansikkalajiketta Eliania, Sonataa, Polkaa, Florencea ja Malwinaa. Kaikki lajikkeemme soveltuvat säilöntään tai herkutteluun. Olemme valinneet lajikkeet niiden kypsymisajankohdan mukaan. Kaikki lajikkeet kukkivat eri aikaan ja näin myös kypsyvät eriaikaan. Tällä jaetaan hieman riskiä sateiden ja hallojen suhteen.

Elian

Elian on väritykseltään vaalea. Lajike kypsyy varhain. Makua pidettään raikkaana ja jälkimaku on makeahko. Marjat ovat hieman kartion mallisia keskikokoisia mansikoita. Lajikkeen ongelmaksi voidaan lukea aikainen kukkiminen ja näin hallan vaara.

Sonata

Sonata on väritykseltään syvän punainen. Lajike on keskivarhainen ja kypsyy hieman ennen polkaa. Marjat ovat isoja ja muhkeita. Maullaan mansikka saattaa yllättää. Mansikka on makeahko ja erilainen.

Polka

Polka on tumman punainen sopivan makea ja napakka. Tämä on luotettava maku, mutta varmaankin tulevaisuudessa häviävä lajike.  Lajike on Suomessa valtalajike ja tämän lajikkeen pääsatokautta pidetään mansikka kauden huippuna. Noin 70% Suomessa viljeltävistä lajikkeista on Polkaa. Polka on hyvin homeen herkkä ja on siksi häviämässä avomaan viljelystä

Florence

Mansikka on iso ja punainen. Mansikka on todella makea ja asiakkaiden suosikki. Jokseenkin hankala viljeltävä, koska ei tahdo kestää Suomen talvea. Lajike on myöhäinen ja kestää todella hyvin säilöntää.

Malwiina

Mansikka on tumman punainen ja kuin suoraan lastenkuvakirjasta. Mansikan maku on todella hyvä. Tämä lajike on asiakkaidemme suosima ja odottama lajike.  Malwiina on rehevä kasvuinen ja aiheuttaa viljelijälle ongelmia kasvuston kuivumisen suhteen. Malwiina kuitenkin kestää hyvin Suomen talvea