Mansikat

Ainankallion mansikkatilalla viljellään kuutta eri mansikkalajiketta Allegroa, Malwinaa, Sonataa, Sonsation, Polkaa  ja Verdi. Kaikki lajikkeemme soveltuvat säilöntään tai herkutteluun. Olemme valinneet lajikkeet niiden kypsymisajankohdan mukaan. Kaikki lajikkeet kukkivat eri aikaan ja näin myös kypsyvät eriaikaan. Tällä jaetaan hieman riskiä sateiden ja hallojen suhteen.

Sonsation

Sonsationilla on hyvänmakuinen, mehukas, kiiltävä ja tasakokoinen marja. Marjat ovat mehukkaita, hyvänmakuisia, kiinteitä ja kiiltävän punaisia. Marjat sopivat säilöntään ja tuoreena syöntiin.

Sonata

Sonata on väritykseltään syvän punainen. Lajike on keskivarhainen ja kypsyy hieman ennen polkaa. Marjat ovat isoja ja muhkeita. Maullaan mansikka saattaa yllättää. Mansikka on makeahko ja erilainen.

Polka

Polka on tumman punainen sopivan makea ja napakka. Tämä on luotettava maku, mutta varmaankin tulevaisuudessa häviävä lajike.  Lajike on Suomessa valtalajike ja tämän lajikkeen pääsatokautta pidetään mansikka kauden huippuna. Noin 70% Suomessa viljeltävistä lajikkeista on Polkaa. Polka on hyvin homeen herkkä ja on siksi häviämässä avomaan viljelystä

Verdi

Marjat ovat syvänpunaisia ja soveltuvat säilöntään ja herkutteluun. Verdin marjat kypsyvät hieman ennen polkaa ja sonataa.

Malwiina

Mansikka on tumman punainen ja kuin suoraan lastenkuvakirjasta. Mansikan maku on todella hyvä. Tämä lajike on asiakkaidemme suosima ja odottama lajike.  Malwiina on rehevä kasvuinen ja aiheuttaa viljelijälle ongelmia kasvuston kuivumisen suhteen. Malwiina kuitenkin kestää hyvin Suomen talvea

Allegro

Marjat ovat säännöllisen muotoisia, kirkkaan punaisia ja maultaan erinomaisia. Allegro on varhaislajike, joka soveltuu hyvin tuoreena herkkutteluun.